Velkommen til kennel Augusteas v. Anne Møller.

 

Jeg har altid været vild med hunde. Som lille besøgte jeg tit min Onkel, der var indehaver af Kennel Jyllingehøj med opdræt af Lakeland og Airedale Terrier. Jeg elskede at sidde på gulvet med hvalpene, og færdes blandt de store hunde. Jeg blev hurtig bekendt med udstillingsverden. Jeg deltog i hund og barn, hvilket var vældig morsomt. Min Onkel var en anerkendt dommer. Ofte var jeg også med på sidelinjen, det var sjovt, og gav mig indblik i denne forunderlige verden af hunde-entusiaster.

 

Min dejlige faster opdrættede i en lang årrække Skyeterrier, det er fra hende jeg har overtaget mit kennelnavn, Augusteas. Navnet er ganske særligt for mig. Det er en kennel, der altid har stået for kvalitet, hvor der kun blev avlet på højtpræmieret hunde.

 

Som ung havde jeg schæfer, hvilket blev til 4 stykker og et enkelt kuld hvalpe. Herefter gik en årrække hvor jeg ikke havde hunde, men til gengæld var jeg blevet mor til tre drenge.

 

2012 blev året, hvor min store passion med hunde skulle genoplives. Denne gang faldt valget på den Hvide Schweiziske Hyrdehund, hvis smukke ydre, intelligens og alsidighed tiltalte mig. Jeg har fundet en super opdrætter, der lever op til mine krav om gode avlshunde, og jeg har fået nogle fantastiske hunde herfra - Tak Ulla Warden, Kennel Of Trebons Berger Blanc.

 

Jeg er så heldig, at min kæreste, Jakob, bakker op om min interesse, han har fået sin egen Hvid Schweiziske Hyrdehund. Han arbejder med videoer af hundeudstillingerne for at vise og fremme racen for offentligheden samt raceinteresserede. Videoerne tilføres de offentlige kritikker og skaber dermed en helhed af de deltagende hunde.

 

Mit mål er, at opdrætte sunde racetypiske hunde, der ligger så tæt på standarden som muligt, ikke alene hvad eksteriør angår, men også mentalt. Jeg ser udstillinger som et vigtigt redskab i udvælgelsen af avlsdyr i henhold til racestandarden, men jeg finder det også utroligt vigtigt, at gøre brug af mental beskrivelse. Mental beskrivelse er et vigtigt redskab for en opdrætter til at se hvordan hundene agerer i forskellige situationer. Vi kan bruge den viden i avlen, men også i udvælgelsen af at finde den rette hvalp til hvalpekøberne.

 

Kennelnavnet, Augusteas, står som tidligere nævnt, for kvalitet og det er min ambition at fortsætte af den vej min faster er påbegyndt.

 

For yderligere info om racen, hvalpe, eller vores hunde, skriv i kontakt,

eller send en e-mail til: anneml77@gmail.com

 

     Anne Møller

Kennel Augusteas.                                     Vi bor i Kongernes Nordsjælland