Hvalpe.

At købe hund er en stor tillidssag, og man kan gøre et arbejde selv for at sikre, at man får den race og hvalp som passer til købers behov.

 

Som hvalpekøber skal man være kritisk og omhyggelig samt stille masser af spørgsmål om racen, opdrætters hunde m.m. og gerne kontakte så mange forskellige opdrættere af racen som muligt så man får et nuanceret billede af racen som muligt.

 

Og man skal som hvalpekøber have gjort op med sig selv, hvilke hunderacer, der passer til ens behov.

Her kan Dansk Kennel klub (DKK) og Klubben for Hyrde- Kvæg- og Gaardhunde uden specialklub (KHKG) være en stor hjælp da man kan studere de forskellige racer og læse deres raceprofil samt standard.

 

Når Racen er fundet kan man stille en masse spørgsmål til opdrætter om de ting man evt ikke forstår.

 

 

Man kan besøge flere forskellige opdrættere og se avlsdyrene og deres dagligdag inden man beslutter sig for om race og opdrætter har den rette kemi.

 

Det kan også være en rigtig god idé at tage til de forskellige udstillinger, og kigge racen ud og se hvordan de forskellige hunde opfører sig på fremmede grund sammen med andre hunde, eller tjekke internettet og de mange film der er tilgængelige der.

 

Det vil stille køber rigtig godt set i forhold til at finde den rette race og få kendskab til aktivitetsniveau og brug. Skal det være en familie- Jagt- hyrde- eller udstillingshund?

 

Der findes mange hunderacer, der er opdrættet med specifikke brugsegenskaber så det er muligt at finde den rigtige type til eget behov.

 

Og så er det vigtigt at huske på, at en hund lever i mange år og bliver ofte over 10 år!

 


På tur med flokken. Augusteas ABBA, Amazing Grace, Apple Jack og Axl Rose sammen med mor Jolee, k'Zoe og Halo Of Trebons Berger Blanc. Hvalpene er lige blevet 9 uger